Muttus fortelling om Norge i 2050
Muttu er støttet av Innovasjon Norge for å bidra til flere innovative prosjekter ved å bidra i skjæringspunktet mellom midlertidige kompetansebehov og samfunnsnyttige prosjekter – ved å koble kunnskapsressurser med behovet for omstilling.
Muttus fortelling om Norge i 2050
Når vi i 2050 ser tilbake på de siste tiårene, er det tydelig hvordan ett enkelt konsept forandret måten Norge innoverte på.
2022-2025: Fra frustrasjon til innovasjon
Alt startet i en utfordrende tid for norske gründere. En omfattende investortørke hadde lammet oppstartsmiljøene, og usikkerhet rundt exit-skatt preget alle samtaler mellom gründere. De velkjente utfordringene med manglende tilgang på kapital og kompetanse bremset innovasjonstakten ytterligere. Det var i denne konteksten at behovet for en ny type aktør ble tydelig – en som kunne gi grobunn for de innovative og samfunnsnyttige prosjektene Norge trengte mest. Da ideen om Muttu ble født, tok det ikke lang tid før 35 av de mest fremoverlente kompetansehusene forpliktet seg til å levere tusenvis av timer til startup-pris for å fostre innovasjon og ta samfunnsansvar.
2030: Klimakrise møtte innovasjonskraft
Ved inngangen til 2030-tallet stod Norge ved et kritisk veiskille. Klimamålene var ikke nådd, og ekstremvær hadde skapt en ny bevissthet om behovet for rask omstilling. De 100 største selskapene hadde forpliktet seg til bærekraft, men manglet verktøyene for rask innovasjon og implementering. I dette landskapet ble bærekraft det tyngst vektede kriteriet i alle anbudsprosesser. Bedriftene tok nå samfunnsansvar av nødvendighet, og Muttu hadde vokst frem som en nøkkelaktør som fasiliterte nye samarbeidsmodeller og skapte et sterkt fellesskap for prosjektgjennomføringer mot grønn omstilling.
2040: Superintelligens møtte samfunnsansvar
Da superintelligens ble et faktum rundt 2040, endret spillereglene seg igjen. I en verden der alle hadde tilgang til ekspertkompetanse, oppstod det raskt en overflod av produkter og tjenester. I dette mylderet ble det paradoksalt nok enda vanskeligere å samle kreftene rundt positiv samfunnsutvikling. Men Muttu stod fortsatt støtt og hadde nå samlet den kritiske kompetansen som trengtes for å lykkes med å skape samfunnsnytte i hele Europa.
2050: Visjonen ble virkelighet
Når vi nå står her i 2050, ser vi at innovasjonsbehovet ikke er uttømt, men summen av alle de små prosjektene har tatt oss dit vi måtte for å skape et levbart samfunn. Språkmodellene har fjernet barrierene mellom mennesker på flukt. Matteknologien sørger for lokal og økologisk mat til alle. Industrien har lykkes med omstillingen til miljøvennlige energikilder. Og viktigst av alt – mennesker har blitt mer sammensveiset gjennom nye sosiale strukturer. Det var ikke de store sprangene, men mengden av mindre innovasjoner som gjorde forskjellen. Muttu var katalysatoren som gjorde det mulig. 🚀