Skiftmøte hos Formue

Onsdag 9. oktober var det duket for Skiftmøte hos Formue for alle hoved- og kommunikasjonskontakter i Skift-nettverket for å dele innsikt, utveksle erfaringer og planlegge fremtidige engasjement.

Del:

Denne uken møttes Skift-nettverket til Skiftmøte hos Formue for en oppdatering på hva som skjer i nettverket, dele innsikt og erfaringer og planlegge fremtidige engasjement.

Vi var så heldige å besøke Formue sine lokaler på Solli plass. Alexander Heiberg, viseadministrerende direktør i Formue, fortalte om klima- og bærekraftsreisen de har vært igjennom de siste årene. Med 99,9% av utslippene plassert i kundenes investeringsportefølje har fokuset vært på å styrke kommunikasjon og rådgivning om bærekraft mot kundene. Dette har de blant annet gjort ved å utvikle en «bærekraftlisens» i kundenes webportal.

Torjus Kleiven Kandal, leder politikk og medlem, ledet oss igjennom møtet.

Bjørn Kjærand Haugland, adm. dir., ga en oppdatering på Skift-nettverket.

Alexander Heiberg, viseadministrerende direktør i Formue.

Transformativ endring og ledelse

Vi dykket også ned i studieturen som CEO-ene i Skift var på til Trondheim og Fosen tidligere i september, der teknologiutvikling, sektorovergripende samarbeid og Fosen-saken var hovedtemaene. Leif Arne Jensen, adm. dir. i PwC Norge og Karoline Andaur, generalsekretær i WWF, delte sine refleksjoner fra turen, og hva vi kan ta med oss videre i utviklingen av Norge og den omstillingen vi skal igjennom.

Leif Arne Jensen løftet frem hvilke ledelsesutfordringer vi står overfor når vi skal utvikle et helt nytt samfunn.

– Vi står i en endring vi ikke har sett i vår levetid, der kreftene som er i spill er enormt kraftige. Vi skal utvikle et nytt samfunn som vi har brukt 250 år på å lage. Verden har ikke vært mer kompleks enn at vi har kunne løse ting i silo, men når kompleksiteten øker og du ser at ting begynner å henge sammen, kreves det noe annet, sa han blant annet.

Karoline Andaur oppfordret oss til å eie begrepet "transformativ endring". Det er vilje til å justere seg i alle selskaper, men å endre hele virksomheten og verdikjeden i stor skala er vanskeligere. Da holder det ikke å kun "administrere", men ta tydelig lederskap på hvordan vi skal bygge landet videre.

Tusen takk til alle som bidro og deltok, og en ekstra takk til Formue for vertskapet.